Hvem kan gi meg mer?

Så hvor kan du finne mer om eHandel? Hvem kan hjelpe deg? Hvem kan du ringe og få til et møte med? Her er min liste, med kommentarer:

Difi
Alle bør vel begynne her, og gjerne bruke litt tid. Dette er direktoratet som holder i alle trådene som lukter av felles løsninger og standardisering innenfor feltet eHandel spesielt og offentlige anskaffelser generelt. Det er Difi som har inngått avtale med de som drifter markedsplassen, og de holder jevnlig kurs og seminarer om temaet. Ring dem. De har kunnskap, midler og engasjement, og kan faktisk hjelpe deg. De har hjulpet meg.

eHandelsplattformen
Har du hørt om Bankenes Betalingssentral? Verdipapirsentralen? Høyrekjøring? 220 volt? Elektronisk handel kan løses på tusen måter, og alle kan være riktige. Men her er vi jo i samme fella som Grunn 2 for eHandel. Det blir bare rot hvis alle skal løse dette på hver sin måte. Det er her eHandelsplattformen kommer inn. Du kobler et bestillingsprogram på i den ene enden, og leverandøren på i den andre. Imellom sitter plattformen. Den gir deg varer i katalogene dine og sender bestillinger til leverandørene dine. Du kan klare deg fint uten plattformen, men det offentlige Norge kommer ingen vei med eHandel hvis alle tenker hver for seg. Det er Difi som har bestemt hvordan plattformen skal se ut, og idag er det CapGemini (tidligere IBX) som har driftsansvaret for den. CapGemini kan være like byråkratiske som Difi, så vær tålmodig og ta deg god tid når du tar kontakt.

Trondheim kommune
Trondheim kommune gikk «all out» for noen år siden og gjorde bruk av eHandel obligatorisk. Det har de spart fryktelig masse penger på. Les dette dokumentet. Det gir deg et veldig godt innblikk i hva som må til, og hva du kan forvente.

NTNU
Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet er langt fremme på eHandel, og innkjøpssjef Olav Holden har også gitt eHandel i det offentlige et ansikt utad ved å dra land og strand rundt og holde foredrag om innføringen av eHandel i sin organisasjon. Her er en ganske ny artikkel om NTNUs erfaringer med en litt annen vri enn Trondheim kommune.

BTV Innkjøps webside
Min arbeidsgiver, bare så det er sagt. Dette er hjemmesiden til en innkjøpsorganisasjon som dekker Buskerud, Telemark og Vestfold. Det skjer mye på eHandel i denne regionen. Klikk på linken for eHandel, så kan du lese litt om hva Buskerud fylkeskommune driver med. I tillegg til Buskerud fylkeskommune har også kommunene Røyken, Drammen, Sandefjord, Tønsberg, Vinje, Larvik og Telemark fylkeskommune prosjekter i gang på eHandel, og alle har kunnskapsrike prosjekteiere som er fulle av initiativ og kunnskap.

Hvem driver med eHandel?
Her finner du litt fra hver av alle de offentlige virksomhetene som har tatt i bruk eHandel. Jeg mistenker at ikke alt som ligger her er like oppdatert, men det gir deg en pekepinn.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s