MapGate – Hver mann, sin rorbu

Bilde

Nylig ble såvell Ahus som Arbeiderpartiet anklaget for å ikke vite hva de kjøper. Det er kartskandalen jeg snakker om – MapGate hadde de sikkert kalt det i USA, etter den berømte Watergate. Du kan lese hele saken her.

Nå har jeg ikke tenkt å ta stilling til om Det Norske Kartselskap leverer en god tjeneste eller ikke. Jeg heller mot å tro at tjenesten i seg selv er god.

Men hvordan er dette kjøpt? Når du leser artiklene, ser du et mønster: det er kjøpt i det små. Her og der i organisasjonen har man sagt til seg selv: «Nei, så kjekt. Dette må vi jo ha. Brukerne må jo finne oss». Totalt sett har tusenlappene flydd, og i sum har man betalt i overkant godt for tjenesten.

Men var det noen som satte seg ned og tok en strategisk beslutning her? Var det noen i en kommunikasjons/informasjons/ettellerannet-avdeling som tenkte som så at organisasjonen hadde et behov for gode og presise stedangivelser? Neppe. Da hadde nok heller kartselskapet fått en sentral henvendelse, og da ville nok også både kravene og prisene vært anderledes – ja, kanskje det til og med hadde vært en anbudskonkurranse på karttjenester.

I en slikt scenarie hadde neppe MapGate skjedd, og jeg tror utstrakt bruk av eHandel er med på å redusere slike råflotte/feilslåtte innkjøp, av følgende grunner:

1) Bestillingen hadde vært skriftlig og initiert fra vår side – ikke selgers
2) To personer måtte godkjent bestillinger

Kanskje du finner flere grunner? Her er topp 10 grunner til å innføre eHandel.

Reklamer

Om Ole Henrik Fjeld

Ansvarlig for eHandel i Buskerud fylkeskommune.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s