Topp 10 eHandel: Grunn 5: Alle blir litt flinkere til å planlegge

Lyst til å bli flinkere til å planlegge? Jobb noen lørdagskvelder her, du.

Tenk på deg selv når du kjører på motorveien. Hvor fester du blikket? Langt fram? Rett på bilen foran? Hva lærte du på kjøreskolen?

Alt vi gjør kan vi planlegge litt bedre – vi blir ikke kontrollfreaker eller nevrotiske endringsvegrere av den grunn. Vi bare løfter blikket litt.

 

Hvor ofte bestiller du varer til virksomheten din? Hver måned? Hver uke? Flere ganger i uken? Må du av og til sette deg i bilen og forte deg ned på en eller annen butikk for å dekke ett akutt behov? Hvor ofte må du gjøre sånt? Hvem er det som bestemmer når du må bestille? Er det deg eller alle andre?

Du trenger ikke eHandel for å se at du ikke jobber optimalt. Du trenger bare en notisblokk og en god dialog med sjefen din. Da vil du raskt se at det er andre enn deg som bestemmer hva du skal bestille – og alle de andre skulle gjerne hatt de det trenger i går. Det er her sjefen kommer inn. I tillegg bruker du notisblokka til å forstå bestillingsmønsteret ditt. Når bestiller du hva fra hvem og hvor ofte? Når må folk gi deg beskjed for at du skal kunne gjøre jobben din mest mulig rasjonelt? For å finne ut av dette, er det greit å ha litt grunnlagsdata.

På den annen side så kan du jo innføre eHandel. Da vil sjefen din fort forstå bestillingsmønsteret ditt – fordi hun må forhåndsgodkjenne det du bestiller. Dere blir avhengige av hverandre, faktisk. Du vil selv også se mønsteret, for du kan gå tilbake til gamle bestillinger og bruke dem på nytt (let etter «maler» innimellom alle de kryptiske menyene i systemet ditt. Du finner det nok). Dessuten vil du etterhvert senke temperaturen litt på det du bestiller, siden du ikke bare kan plukke opp telefonen lenger.

Du vil sikkert mislike det i starten.

Etterhvert vil du ofte se at det er lite som ikke kan vente – bare du vet om det i tide.

Om Ole Henrik Fjeld

Ansvarlig for eHandel i Buskerud fylkeskommune.
Dette innlegget ble publisert i Topp 10 grunner til eHandel. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar